HTML

Énszerintem

Friss topikok

Archívum

A nép érdekében működő közszolgáltatásokat

2013.03.16. 15:00 Busz

Vészhelyzet esetén már rájöhettünk hogy nem állunk a helyzet magaslatán. Bármikor jöhet egy meteor, egy hóvihar, napvihar, akármi de viszont már az is vészhelyzet lehet hogyha már a villanyszámlát sem tudom kifizetni. Mégis a sok vészhelyzetre még nem állt elő senki normális javaslattal.

Rezsicsökkentés a nép érdekében igen, de ugye havi párszáz forinttal nincs kisegítve senki, de a szolgáltatókat viszont erősen érinti.

Pl miért nem lehet ezt úgy megcsinálni hogy nem havi párszáz forint kedvezmény hanem pl 10kWh áram/ hó azoknak akik nem tudták kifizetni a számlát. Tehát nem teljes a kikapcsolás hanem pl aki nem tud fizetni kapna egy okos mérőt ami havi 10kWh-át engedélyezne ami bőven elég világításra, mobil feltöltésre, sőt esetleg akinek házi vízműve van a vízhezjutáshoz is. Persze ezt előírni törvényben hogy a szolgáltató mindenkinek köteles alanyi jogon havi 10kWh-át biztosítani.  Így talán kevesebben is lopnák az áramot. Sőt ezmellett a szolgáltatókat úgy fingatnám meg ha már annyira megakarjuk a gonosz multikat, hogy jó, áramszünetek arányában határozzuk meg hogy mekkora költségcsökkentést kapnak a fogyasztók.Pl ahány óra áramszünet egy évben annyi % rezsicsökkentés a jövő évre. Ha nincs áramszünet akkor nincs rezsicsökkentés sem. Ja és persze az lényegtelen hogy milyen okból kifolyólag nincs áram. 21 század van, mindenre van megoldás. Ne lehessen rendkívüli eseményre hivatkozni! Ha a szolgáltató nem akar rezsicsökkentést akkor szolgáltasson rendesen, nem kell a bíróságra mennie, így biztosan jutna karbantartásra is.

A vízszolgáltatásnál az már működik hogy nincs teljes kikapcsolás. Bármekkora adósságot halmozol fel nem kötnek ki, hanem csak leszűkítenek így ha csöpögve is de jön a víz. Nem halsz szomjan. Egyik vízművet sem döntötte be ez a megoldás. Szerintem a nép és a szolgáltatók is jobban ürülnének ennek a megoldásnak és igazságosabb is lenne.

A telefonos cégeket sem telefonadóval sújtanám. Hanem szigorítanám a rendelkezésre állási időket. Tehát nekik is, ha kiesés van akkor adózzon az állam felé. Nem jut a sok profitból rendes szolgáltatásra? Akkor fizessen!
A mi falunkban lévő újépítésű !! mobiltelefon bázisállomás akkumulátorai 10 percig bírják áramszünetben! 10 perc!!  A most behavazott területeken ahol nem volt áram ott nem azért volt gyenge a térerő mert merülőfélben voltak az akksik hanem azért volt gyenge a térerő mert rég lemerültek és egy távolabbi bázisállomáshoz kellett a telefonnak kapcsolódnia. Ez gyenge térerőt, a gyenge térerő miatt hamarabb merülő telefont (mert erősebben kell sugároznia a mobilnak ha messze a torony) illetve beduguló hálózatot jelent mert egy toronynak jóval több hívást kell kezelnie.
Tehát most is ha a mi újépítésű tornyunk lemerül 10 perc alatt, akkor a hóhelyzetben rekedteknél fokozottabb terhelésnél még annyit sem bírhatott. Az az egy szerencse volt most hogy ahol sok autós akadt el nem esett egy területre az áramszünetekkel. Mert belegondolni is rossz hogyha az M1-en még mobiltelefonálni sem lehetett volna. Mert ha úgy lett volna áramszünet hogy egyik közeli torony sem kap áramot akkor megnézhettük volna magunkat. Az akkumulátorok nemhogy napokig de órákig sem bírják. A távközlési cégek most megúsztak egy nagy felháborodást ellenük.

Mert azért szerintem szégyen hogyha manapság felhívom a 112-őt akkor fel sem veszik, illetve ha felveszik még mindig nem tudnak beazonosítani hogy helyileg kb hol vagyok.

Tehát nem telefonadó meg ilyenek kellenek ide hanem normális működő segélyhívó, sőt mobiltelefonos SMS-es riasztás helyfüggően időben, rendelkezésre állási idő áramszünetben és rendkívüli esetekben is tehát ne csak perceket bírjon az akkumulátor!

Az ingyenes beszélgetés nem jó katasztrófahelyzetben mert akkor a nép bedugítaná a hálózatot. Elég az ingyenes 112 csak megfelelő személyzettel akik minden hívást fogadni tudnak és azonosítani hogy hol van a telefonáló.

 

A vezetékes telefonok központjában van akkumulátor, tehát áramszünetben működik a vezetékes telefonálás, ADSL Internet és a telefonfülkék is. Nem volt olyan hosszú áramszünet hogy elment volna a vezetékes telefon tehát azt nem tudom hogy meddig működik akkuról. Most persze a normál analóg vonalról beszélek, a kábeltévén keresztüli telefonok, digitális vonalak stb áramszünetben rögtön elnémulnak.

 A vízművünk szintén zenész. Amint elmegy az áram, a nyomás rögtön visszaesik és már csak az a víz jön ami a csövekben maradt.

A mai technikával, nomeg amennyit kifizetünk a szolgáltatásért azért elvárható lenne hogy működjenek a közszolgáltatások. 

Tehát egyszerű a képlet. Aki szolgáltatni akar az csinálja rendesen. Hóesésben is legyen áram, áramszünetben telefon, illetve áramszünetben víz is. Nomeg legyen aggregátor a vízműben mint a kórházakban vagy fúrjanak kézi működtetésű kutakat x lakosonként ha minden kötél szakadna.

A lakosságnak kötelező kéményt vagy más tartalékfűtésre alkalmas eszközt beépíteni a lakásába. Gondolom emlékeztek a kötelező kéményre. Akkor a szolgáltatóknak miért nincs tartalék generátora, vagy megfelelő akkumulátora?
Ha működnek a közszolgáltatások akkor a lakosság is nyugodtabb, hatékonyabban kezelhető így jöjjön bármi rendkívüli mégiscsak könnyebben átvészeljük.
 Továbbá segítsünk a rászorultakon is.  Akinek nem érvényes a TB kártyája azt is ellátják de csak az életmentő beavatkozásokat. Aki nem tudja fizetni a vízdíjat annak is van vize csak éppen csöpög a csapból. Aki nem tudja fizetni az áramot annak miért nincs még világításra sem?

Ui: mi lenne itt ha nem hóvihar hanem napvihar találná el az országot:
http://mithogyanbiztosanne.blogspot.hu/2012/03/aram-nelkul-mar-nem-tudunk-elni.html

1 komment

Címkék: áramszünet hóhelyzet hóvihar telefonadó rezsicsökkentés